Veelgestelde vragen

Tennisprogramma


Hier kunt u antwoorden vinden op al uw eventuele vragen. Mocht u uw antwoord niet kunnen vinden neem dan contact met ons op.

Wat kunnen we van het tennisprogramma verwachten als het slecht weer is?
Het tennisprogramma vindt bijna altijd buiten plaats en u heeft geen recht op een geldelijke compensatie van Tennisreis.nl B.V, indien en voor zo ver (een gedeelte van) het tennisprogramma wegens de locale weersomstandigheden – onverhoopt- geen doorgang kan vinden. Mochten er alternatieven in de buurt zijn, dan zullen Tennisreis.nl en de trainers ter plaatse proberen om naar deze mogelijkheden uit te wijken, maar wij kunnen hier echter geen garantie voor bieden.
De lesgroepjes worden ingedeeld naar speelsterkte en het aantal jaren tenniservaring. Daarbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met leeftijd en eventuele wensen van de deelnemers.
Wij raden u aan om één extra tennisracket mee te nemen.
U kunt dit als voorkeur opgeven bij de boeking. De tennisleraar maakt ter plaatse de indeling en probeert met iedereen zijn/haar (ieders) wensen rekening te houden. Bij onze individuele tennisreizen worden niveau en planning van de lessen ingedeeld door de tennisschool ter plaatse, hierop hebben wij geen invloed. Wij vertrouwen hierbij op de deskundigheid en flexibiliteit van de betreffende leraren.
Ja, dat kan. Bij een aantal bestemmingen kunt u in principe onbeperkt vrij spelen. Voor onze groepsreizen is één uur per dag bij iedere tennisreis reeds voor u vastgelegd. Op de dagen als er geen toss is. Eventuele overige uren kunt u in overleg met de coördinator ter plaatse bespreken (mede afhankelijk van de beschikbaarheid). Overigens raden wij u aan om zeker de eerste dagen niet te veel extra te spelen, dit met het oog op de vaak hoge temperaturen en ter voorkoming van blessures. 1,5 uur tennisles en 's middags één uur tennissen blijkt in de praktijk voor de meeste mensen voldoende te zijn. Indien u bij individuele tennisreizen buiten de lesuren extra wilt tennissen dan dient u dit zelf ter plaatse te regelen. Kosten hiervoor zijn voor eigen rekening.
De invulling van een weekreis (groepsreis) ziet er als volgt uit: de dag na aankomst is er een kennismakings-ochtend op de tennisbaan. De tennisleraren maken de groepsindeling en tijdens deze morgen wordt er gekeken of de groepsindeling die is gemaakt, daadwerkelijk overeenkomt met het tennisniveau van de deelnemers. Lessen: De dag na aankomst wordt begonnen met een kennismakingsochtend, diezelfde dag heeft u 's middags van 14.00 tot 16.00 uur of van 16.00 tot 18.00 uur les. vervolgens krijgt u iedere dag 1,5 uur tennisles in groepjes van maximaal vier of vijf personen. U heeft afwisselend les van 08.30 tot 10.00 uur, 10.00 tot 11.30 uur of van 11.30 tot 13.00 uur. Bij kleinere reisgezelschappen (tot max 12personen) gaat er doorgaans 1 trainer mee. Afhankelijk van eventuele niveauverschillen krijgt de groep tegelijk 1,5 uur les of wordt deze opgesplitst in 2 groepen. Bent u de eerste dag laat aangekomen Na een goede warming-up zal er aandacht worden geschonken aan zowel techniek, tactiek, mentaliteit, het bewegen op de baan (in combinatie met conditionele aspecten) en aan het spelen van wedstrijden. Deze week bevat ook 3 middagen toss wedstrijden onder begeleiding. 's Middags heeft u de mogelijkheid om, bij de groepsreizen, tenminste 1 uur vrij te spelen. Buiten de Toss middagen .Voor onze groepsreizen is één uur per dag bij iedere tennisreis reeds gratis voor u vastgelegd. Eventuele overige uren kunt u in overleg met de coördinator ter plaatse bespreken (mede afhankelijk van de beschikbaarheid). Slottoernooi: aan het einde van de week vindt het slottoernooi plaats. Let op: dit programma is niet van toepassing op onze individuele reizen. Daar geldt een ander tennisprogramma voor en is per bestemming wisselend. Vraag ons gerust naar de exacte indeling.
Tijdens de 8-daagse groepsreizen heeft u (onder voorbehoud) afwisselend les van 08.30 uur tot 10.00 uur, 10.00-11.30 uur of van 11.30 uur tot 13.00 uur. M.u.v. de individuele reizen daar geldt een ander tennisprogramma voor. Vraag ons gerust naar de indeling hiervan.
Tennist u op gravel of op kunstgrasbanen dan raden wij u aan om schoenen met profiel mee te nemen. Voor hardcourtbanen en binnenbanen zijn schoenen met demping en met weinig of geen profiel belangrijk. Voor de binnenbanen kunt u uiteraard ook speciale binnenschoenen gebruiken. Wilt u hierover meer informatie neem dan contact op met Tennisreis.nl of laat u voorlichten bij een goede sportzaak.
Voor onze 8-daagse groepsreizen in het buitenland en weekenden in Zutphen worden de lessen doorgaans gegeven door ervaren Nederlandse tennisleraren en -leraressen. Kwaliteit staat tijdens uw tennisvakantie voorop en wij willen deze waarborgen door leraren in te zetten die bij ons bekend zijn. Bij onze individuele reizen krijgt u doorgaans in het Duits of Engels les van leraren van de plaatselijke tennisschool.
Voorop staat dat u niets verplicht bent, want u bent tenslotte met vakantie! Als u een tennisvakantie boekt, ligt de nadruk tijdens uw vakantie uiteraard op het tennisprogramma. Het tennisprogramma is zo opgezet dat er voldoende tijd overblijft om van de prachtige omgeving en de faciliteiten van het hotel te genieten, een cultureel uitstapje te maken of om zomaar even lekker niets te doen. Dit betekent ook dat het geen enkel probleem is, als u een dagje tennis wilt overslaan. Meld dit dan wel even vooraf bij de coördinator van uw reis. Genieten van onze prachtige accommodaties zonder tennisprogramma? Dat kan! U kunt op al onze locaties terecht. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.
De kwaliteit van de tennisbanen op onze bestemmingen in het buitenland zijn niet te vergelijken met de kwaliteit van de tennisbanen hier in Nederland. Door een ander klimaat en de vaak hogere temperaturen zijn vooral de gravelbanen veel moeilijker te onderhouden. Bovendien heeft een hotel helaas niet altijd dezelfde expertise in huis als de tennisverenigingen in Nederland. De tennisbanen zijn natuurlijk wel één van de belangrijkste onderdelen van een goede tennisvakantie. De kwaliteit van de tennisbanen is dan ook onze eerste criteria en verdient dan ook onze hoogste prioriteit bij de selectie van een nieuw tennishotel. Helaas is het aanbod schaars als het gaat om sfeervolle hotels en locaties op bestemmingen met een geschikt klimaat, een goede prijs/kwaliteitverhouding én voldoende tennisbanen welke van te voren gereserveerd kunnen worden. Voor en tijdens onze tennisreizen houden wij de kwaliteit van de tennisbanen nauwlettend in de gaten en geven wij het hotel waar nodig instructies. Helaas worden wij vooraf niet altijd goed om de hoogte gehouden over de kwaliteit van de banen en zijn wij hierin afhankelijk van onze leveranciers. Het type banen waarop wij wensen te spelen is dan ook altijd onder voorbehoud. Mochten er zich ter plaatse toch problemen voordoen met de banen, dan nemen de leraren direct contact met ons op aan gaan wij uiteraard op zoek naar een alternatief. Het tennisprogramma vindt bijna altijd buiten plaats en u heeft geen recht op een geldelijke compensatie van Tennisreis.nl B.V, indien en voor zo ver (een gedeelte van) het tennisprogramma wegens de locale weersomstandigheden – onverhoopt- geen doorgang kan vinden.
Bij onze groepsreizen reist per 10 à 12 deelnemers 1 tennisleraar of lerares mee. Elke leraar geeft les aan 3 groepjes van 4 of soms 5 deelnemers. Bij kleinere reisgezelschappen (tot max 12 personen), krijgt de groep tegelijk 1,5 uur les of wordt deze, bij duidelijke niveauverschillen, opgesplitst in 2 groepen. Bij de individuele reizen geldt een ander tennisprogramma. U reist zelf af naar de plek van bestemming en krijgt les van tennisleraren ter plaatse.
Bij onze tennisreizen (groepsreizen) geldt in principe een minimum aantal van 8 deelnemers. Indien dit aantal niet is gehaald, wordt u hier uiterlijk 2 weken tot een maand voor vertrek over geïnformeerd. Wij zullen in dat geval ons uiterste best doen om u een passend alternatief aan te bieden. Mochten wij deze niet vinden dan kunt u uw reis kosteloos wijzigen of annuleren. Indien u kiest voor een andere vertrekdatum, dan zijn eventuele meerkosten voor uw rekening. Uiteraard restitueren wij het verschil indien de reissom lager uitvalt. Het kan echter voorkomen dat het aantal tennissers kort voor vertrek door een annulering lager dan 5 uitkomt, maar dat de tennisreis toch doorgaat.
Bij een groepsreis verwelkomt de tennisleraar of leraren u op de luchthaven in Nederland of in het hotel. Ter plaatse verzorgt hij of zij het welkomstwoord en brengt u op de hoogte over de gang van zaken tijdens uw tennisvakantie. Alle mededelingen gedurende de week worden 's avonds voor of tijdens het diner door de tennisleraar gedaan. Verder is hij/zij het aanspreekpunt voor vragen, opmerkingen en/of klachten over het hotel, de reis, de tennislessen, het programma, etc. Ondanks al deze taken kunt u de tennisleraar niet beschouwen als een 'echte' reisleider/-ster. Hij/zij verblijft immers niet zoals een reisleider/-ster, langere tijd op de bestemming. De taak van de tennisleraar bestaat er voornamelijk uit om samen ervoor te zorgen dat uw tennisreis zo optimaal mogelijk verloopt.
Wilt u een nóg actievere vakantie? Dat kan! Op uw verzoek organiseert de tenniscoördinator van de groepsreizen ter plaatse een excursie voor de hele groep of voor uw eigen reisgezelschap. Aan het begin van de week zal hij of zij bij de deelnemers informeren en nagaan of er voldoende animo is. De kosten voor de excursies en activiteiten buiten het programma zijn voor uw eigen rekening.

Favoriete tennisreizen

Op dit moment worden onderstaande reizen het meest geboekt.