Waar zijn die logo’s van VvKR en GGTO en Calamiteitenfonds eigenlijk voor?


Het wordt steeds eenvoudiger. Binnen een paar muisklikken uw favoriete zonvakantie gevonden en geboekt. Maar zomaar boeken bij de eerste beste of goedkoopste aanbieder brengt ook risico’s mee. Daarom is Tennisreis aangesloten bij verschillende organisaties. Leuk denkt u misschien, maar waarom is dat belangrijk? Welke risico’s loop ik wanneer ik boek bij een reisorganisatie of –bureau zonder deze logo’s? Laten we ze alle drie eens nalopen.


VVKR 

De VVKR , een brancheorganisatie voor de gehele reisbranche . De VVKR  houdt zich bezig met verschillende onderwerpen, ook consumentenzaken. De brancheorganisatie biedt dus de Reisondernemingen én u zekerheid. Is het dan een soort keurmerk? “Ons logo is geen keurmerk, maar geeft wel die zekerheid”, . “Wij hebben een goede reputatie, dus ons eigen logo heeft allang de waarde van een goed keurmerk.”

Voorwaarden GGTO

Tennisreis heeft een verklaring van goed gedrag moeten aanleveren om lid te worden en de GGTO ziet erop toe dat uw tennisdocenten en reisleiding van goede kwaliteit zijn. De ANVR heeft graag dat u als reiziger checkt of Tennisreis ook echt aangesloten is bij de ANVR of wettelijk verplicht garantiefonds, want iedereen kan dit natuurlijk zeggen. 

GGTO

Hierboven noemden we het al. Het verplichte garantiefonds. De Stichting Garantiefonds Reisgelden is het bekendste garantiefonds en zorgt er kort gezegd voor dat u uw geld terugkrijgt als een organisatie failliet gaat. Het fonds wordt gevuld met bijdragen van aangesloten reisorganisaties en vergoedt daarmee de reissom. De SGR betaalt ook de kosten om naar huis terug te keren als een reisorganisator in de financiële problemen komt tijdens de reis. Reisorganisaties zonder SGR registratie zijn vaak goedkoper, omdat zij geen bijdrage hoeven te leveren. Maar u als reiziger loopt dus veel meer risico!

Calamiteitenfonds

De laatste organisatie waarbij wij al Tennisreis aangesloten zijn is het Calamiteitenfonds. Calamiteiten en rampen vallen niet onder de dekking van uw doorsnee reis- of annuleringsverzekering. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld de tsunami en kernramp in Japan , situatie Syrië of Coronavirus  . Om financieel risico voor u als reiziger te beperken is het Calamiteitenfonds opgericht. Ook hiervoor betaalt Tennisreis een bepaald bedrag, voor het geval dat... Maar hopelijk is het nergens voor nodig.


Interessant? Deel het met uw vrienden!« Terug

VANAF € 999,-
Turkije , Belek
CLUB MEGA SARAY
VANAF € 1.249,-
Spanje , San Antonio, Ibiza
MARBLE STELLA MARIS
VANAF € 339,-
Nederland , Vught
LANDGOED HUIZE BERGEN (TENNISWEE...