Van sporthal naar gravel; tennissen in de buitenlucht


Het buitenseizoen en het mooie weer zijn weer van start en dat betekent voor veel tennissers de overgang van tennishal naar gravel in de buitenlucht. Dit betekent automatisch dat u uw tennisspel en tactiek moet aanpassen aan de omstandigheden. Een paar tips om de overstap naar gravel zo soepel mogelijk te laten verlopen.


Van de snelheid in de tennishal naar het trage gravel, pas de diepte en de topspin aan van uw ballen. Probeer de tennisballen niet krampachtig harder te slaan, maar sla met meer diepte en geef de bal meer topspin om snelheid te creŽren. De vlakke ballen waarmee u scoorde in de hal zorgen bij de tegenstander nu voor minder dreiging. Bereid u voor op langere rally's en accepteer dat u minder snel een punt scoort dan in de hal. Het gravel is trager en uw tegenstander krijgt meer kansen om een bal terug te slaan. Train in het begin vooral op vastheid.

 

Weersomstandigheden

 

Accepteer de weersomstandigheden zoals zon en tegenlicht, wind, kou, regen etc. Lees voor spelen in de warmte de tips over tennissen in de zon. Maak van de elementen uw voordeel en pas uw spel en tactiek hierop aan. Speel bij veel wind de ballen niet te dicht bij de lijnen en niet te hoog. Dit voorkomt uitwaaiende ballen en frustraties. Bij regen wordt de baan nog trager, ga dan ook niet nog harder maar iets hoger en meer topspin slaan. Drop-shots doen het dan ook goed, de bal stuitert minder met al dat water.

 

Tennisvakanties

 

Een andere tip waarmee u de overstap van binnen naar gravel het beste oefent, is door een Tennisreis te boeken! Hier oefent u dagelijks tijdens uw actieve vakantie in de buitenlucht op gravel. Onder leiding van vakkundige trainers leert u hoe u het beste went aan buiten tennissen. Boek nu uw tennisreis!


Interessant? Deel het met uw vrienden!« Terug