Veilig sporten in de zon


Daar staat dan, heerlijk op tennisreis onder de zon na een donkere, koude en witte winter. Daar schikt uw lichaam enorm van, omdat u na al die UV-loze wintermaanden niet zoveel meer gewend bent. En van hevig sporten in de zon zweet u goed, maar waar moet u op letten zodat u alle voordelen eruit haalt zonder uw lichaam te zwaar te belasten?


Tussen 12 en 3 uit de zon

Sporten op vakantie onder de zon is heerlijk. Tijdens onze tennisreizen gaan professionele trainers mee die erop letten dat u uit het sporten in de warmte alleen maar voordelen haalt. Hier alvast een aantal tips van de trainers, zodat u goed voorbereid op de tennisbaan staat:

• Plan zware trainingen liefst 's morgens of 's avonds, maar liever niet tussen 12.00 uur en 15.00 uur, dan is het heetste moment van de dag.

• Zorg voor voldoende water om te drinken, zowel voor, tijdens als na de activiteit.

• Zorg ervoor dat je lichaamstemperatuur niet te hoog oploopt vóór de training of wedstrijd. Door lekker te zwemmen en te relaxen, komt u al een heel eind.

• Draag bij voorkeur lichtgekleurde, loszittende kleding. Zodat de huid het zweet vlot kan laten verdampen.

• Een huid die door zonnebrand aangetast is, is minder efficiënt in het regelen van lichaamstemperatuur. Vermijd daarom verbranding door uzelf in te smeren met beschermende zonnecrème. Het KWF adviseert om onbedekte huid goed in te smeren met UVA- en UVB-filterende zonnebrandcrème met een hoge factor. Trek passende kleding aan en zoek de schaduw op.

• Veel alcohol binnen twee uur vóór of na de inspanning is niet aan te raden. Alcohol verstoort het aanvullen van het vochtgehalte en de suikers. Gelukkig kan een enkel biertje geen kwaad, maar drink ook voldoende water.

• Geef je lichaam de tijd zich aan te passen aan sporten in warme omstandigheden.

Maar wanneer u stilzit, verschroeit uw huid drie keer sneller dan wanneer u beweegt. Buiten en in zon lekker sportief doen en tennissen is ook zeker goed voor u! U werkt aan uw conditie en verlegt grenzen terwijl u plezier maakt met uw medereizigers. De trainers gaan mee om u de perfecte balans te bieden tussen sporten en relaxen.


Interessant? Deel het met uw vrienden!« Terug

VANAF € 325,-
Nederland , Zutphen
FLETCHER RESORT-HOTEL ZUTPHEN